Dakkas gepland in NYC

Bedford Green House

De burgemeester van New York, Eric Adams, het New York City Department of Housing Preservation and Development (HPD), de New York City Housing Development Corporation (HDC) en de non-profitorganisatie Project Renewal voor daklozen openden de eerste fase van Bedford Green House – een project dat zal 117 betaalbare en ondersteunende woningen naar de Bronx brengen.

Het project omvat 71 appartementen die gereserveerd zijn voor New Yorkers die eerder dakloos waren, gezinnen die getroffen zijn door een psychische aandoening en stoornissen in het gebruik van middelen, en mensen die leven met hiv/aids, terwijl de overige 46 appartementen voor huishoudens met een laag inkomen tot 60 procent van het gebied verdienen. Gemiddeld inkomen. Project Renewal biedt on-site omhullende sociale diensten, waaronder tuinbouwtherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van het broeikas- en aquaponic stadslandbouwsysteem op het dak van het gebouw.

“Betaalbare huisvesting, dakloosheid, volksgezondheid en onze omgeving zijn allemaal met elkaar verbonden, en Project Renewal toont het soort creatief denken dat we nodig hebben om ze allemaal samen aan te pakken”, zei burgemeester Adams. “Mijn administratie is lasergericht, niet alleen op het creëren van huisvesting op papier, maar op het krijgen van New Yorkers in de veilige, hoogwaardige, betaalbare huizen die ze verdienen, terwijl ze helpen de klimaatverandering te bestrijden en ons eigen voedzame voedsel te creëren. Dat doen we vandaag in de Bronx in Bedford Green House, en we zullen dat in de hele stad blijven doen.”

“Bedford Green House komt tegemoet aan de dringende behoefte van onze stad aan ondersteunende en betaalbare woningen en belichaamt de missie van Project Renewal om individuen en gezinnen in staat te stellen hun leven te vernieuwen met gezondheid, huizen en banen”, zegt Eric Rosenbaum, president en CEO van Project Renewal. “Meer dan alleen een flatgebouw, het ontwerp en de programmering van Bedford Green House brengt bewoners samen, van kinderen tot senioren, rond gedeelde activiteiten die gezond leven ondersteunen. Terwijl we de opening van deze eerste fase vieren, kijken we uit naar de tweede fase, die meer huisvesting en diensten zal bieden aan meer voorheen dakloze New Yorkers en de bredere gemeenschap.”

De boerderij

In het LEED-gecertificeerde gebouw zijn innovatieve ontwerpelementen, voorzieningen en diensten geïntegreerd die de gezondheid en stabiliteit van de bewoners op de lange termijn ondersteunen. Een dakkas van 1500 vierkante meter en een aquaponics stadslandbouwsysteem zorgen ervoor dat bewoners het hele jaar door verse groenten kunnen telen. Een groene buitengevel is voorzien van beplanting die van de bovenste verdiepingen naar de grond zal groeien, waardoor het energieverbruik van het gebouw wordt verminderd en verontreinigende stoffen in de lucht worden verwijderd in een wijk waar kinderen met astma in het ziekenhuis worden opgenomen met een snelheid die 21 keer hoger ligt dan in meer welvarende delen van New York Stad. Fietsenstalling en een speeltuin stimuleren een actieve levensstijl voor alle leeftijden.

Bedford Green House

“Bedford Green House is hoe klimaat- en huisvestingsrechtvaardigheid eruit ziet”, zegt HPD-commissaris Adolfo Carrión Jr. “Projectvernieuwing geeft New Yorkers met een laag inkomen en voorheen dakloze New Yorkers een nieuwe kijk op het leven met de opening van Bedford Green House. Deze ontwikkeling is een model voor het waardig huisvesten van New Yorkers en het leveren van de diensten die nodig zijn om een ​​gezond leven te leiden. Dank aan Project Renewal, onze partners bij de stad en de staat, en het hele ontwikkelingsteam voor het realiseren van dit innovatieve en duurzame project.”

“Met kritische on-site ondersteunende diensten, duurzame ontwerpkenmerken en een groot aantal gemeenschapsgerichte programmering en voorzieningen, biedt Bedford Green House een laag inkomen en voorheen dakloze New Yorkers veiligheid, gemoedsrust en een plek om naar huis te bellen,” zei HDC-voorzitter Eric Enderlin. “Ik wil al onze partners en gekozen functionarissen bedanken voor hun werk om holistische oplossingen te bieden om de betaalbare huisvestingsbehoeften van onze stad te ondersteunen in een tijd dat het meer dan ooit nodig is.”

Het aquaponics-kweeksysteem in de kas op het dak bevat vissen, groenten, kruiden en microgroenten die groeien in een symbiotisch ecosysteem. De vissen leven in grote tanks die zijn aangesloten op een biofilter dat visafval afbreekt en voedingsstoffen naar de plantenwortels transporteert, terwijl de planten het water voor de vissen zuiveren. De ruimte buiten de kas wordt gebruikt voor biologische landbouw in bloembakken om groenten te telen die minder geschikt zijn voor aquaponics. Bewoners zullen samenwerken met de tuinbouwtherapeut van Project Renewal om samen met hun buren het hele jaar door hun eigen voedsel te verbouwen. Toegang tot deze groene en met licht gevulde ruimtes is vooral gunstig tijdens de wintermaanden, wanneer kou en duisternis kunnen bijdragen aan depressie.