Geplande installatie van een geothermische kas in Kule, Manisa

installatie van een geothermische kas

In samenwerking met het Ministerie van Jeugd en Sport en het Ministerie van Industrie en Technologie wordt de haalbaarheidsstudie voor de geplande geothermische kas in Kula, Turkije, voortgezet.

In het kader van het “Installatieproject voor geothermische kassen” dat gepland is in het district Kula van de provincie Manisa, werd een technisch bezoek georganiseerd aan de moderne kassen voor geothermische verwarmingstechnologie in Sandikli, een investering van de Koyuncu-groep. Zoals wij reeds eerder berichtten, heeft de Koyuncu Group de start aangekondigd van de productie in haar nieuwe investering, een moderne met geothermische warmte verwarmde proceskas van 100 hectare in het Sandikli district van de provincie Afonkarahisar.

Enkele maanden geleden heeft een delegatie, bestaande uit de directeur-generaal van de ontwikkelingsmaatschappijen Baris Yeniceri, de districtsgouverneur Kemal Duru, burgemeester Hüseyin Tosun en deskundigen van het agentschap, een studie verricht naar de potentiële warmwaterbronnen in en rond het vakantieoord Emir. …

De Zafer Ontwikkelingsmaatschappij heeft een pre-haalbaarheidsstudie opgesteld over het doeltreffend gebruik van de hulpbronnen op het gebied van geothermische technologische glastuinbouw en thermisch toerisme in Kula.

Tijdens de technische rondleiding die in het kader van de haalbaarheidsstudie van het project werd georganiseerd, werd van gedachten gewisseld over het vestigingsproces, de bouwfasen en de installatiekosten van de technologische kassen. De delegatie bestond uit de burgemeester van Kula, Hussein Tosun, leden van de gemeenteraad die werkzaam zijn in de Commissie voor landbouw- en veeteeltontwikkeling, alsmede technisch personeel.

Voorzitter Hussein Tosun zei het volgende over de reis: “In samenwerking met het Ministerie van Jeugd en Sport en het Ministerie van Industrie en Technologie is een project voorbereid om het onderzoek naar en de investeringen in het gebruik van geothermische energie voor de teelt van kassen in ons gebied, dat rijk is aan geothermische bronnen, te vergroten. Met de steun van de Zafer Ontwikkelingsmaatschappij hebben wij met leden van onze gemeenteraad en technisch personeel een technisch bezoek gebracht aan het district Afyonkarahisar Sandikli in het kader van het “Installatieproject voor geothermische energietechnologie” van het programma “Jeugdwerk en produktie”. (CUGEP). Wij hebben gekeken naar voorbeelden van geothermische technologische kasactiviteiten in het veld, waarvoor wij haalbaarheidsstudies zijn begonnen.

Onze minister van Jeugd en Sport, die een pionier is in zijn bijdrage en steun aan de stad, de minister van Industrie en Technologie, ik dank het Directoraat-generaal van Ontwikkelingsagenten, het Zafer Ontwikkelingsagentschap en allen die hebben bijgedragen”.