Naturvillan is een zelfvoorzienend, off-grid A-frame kashuis in Zweden

off-grid A-frame kashuis in Zweden

Het in Zweden gevestigde bedrijf Naturvillan creëert huizen die streven naar een minimale ecologische voetafdruk, uitgerust met betrouwbare energie-efficiënte oplossingen, ecologische materialen, beschermende klimaatschalen, automatische irrigatie en ecocycle-systemen die voedingsstoffen uit afvalwater teruggeven aan de eigen tuinplanten.

Het bedrijf biedt vier verschillende typen aan en verkoopt momenteel Atri, een uniek gebouw, stabiel op de grond en zich uitstrekkend naar de hemel.

Atri is een klimaatslimme A-frame kasvilla met een eigen systeem voor verwarming, elektriciteit, water en nutriëntenterugwinning volledig off-grid.

Naturvillan omvat hoogtechnologische systemen en componenten, die zijn ontwikkeld na jarenlang werken en wonen in natuurhuizen. Het huis ligt aan de oevers van het meer van Vänern en biedt een kilometersbreed uitzicht op het meer en een natuurlijk perceel met prachtige rotsplaten.

De ontwerptaal van de natuurlijke villa was gebaseerd op het volgen van de taps toelopende, puntige driehoekige toppen van de coniferen. De vorm geeft van dichtbij een zeer sterke visuele architectuur met een zeer stabiele basis direct op de berg. Het huis neemt dan af met de hoogte waar het huis opgaat tussen de boomtoppen en harmonieert met het landschap, wat van een afstand een natuurlijk denkbare bescheiden indruk geeft.